Selamat Datang.. Blog Shaz Impian Si Anak Muda.. Jangan Lupa Follow Sekali ye

Wednesday, June 15, 2011

Sipma IV ( Sukan Institusi Pendidikan Malaysia ) Part 2





Assalamualaikum.. Ok kali ni shaz still lagi dalam mood sipma.. Mana taknya baru 4 hari berlalu yang berlangsung hampir 2 minggu yang lalu bermula 31 Mei - 12 Jun.. Jadi bermula dari tarikh itu kami sebagai tuah rumah politeknik diwajidkan untuk menjadi sukarelawan lebih kurang 600 orang diperlukan.. 




Pada mula kami tak rela kerana kami dibahagikan mengikut acara tapi setelah melaluinya memang begitu menarik.. Pengalaman yang cukup mengujakan.. Dalam entry Sipma iv part 2 mengambarkan suasananya..




Persekitaran Perasmian Sipma di Stadium Hang Jebat Melaka


Maskot rasmi Sipma - Leo


Perarakan Kontinjen Tuan Rumah MSPM -Majlis Sukan Politeknik Malaysia


Kontinjen MASUM


Kontinjen MASISWA




Persembahan kebudayaan dari salah sebuah Politeknik


Datuk Seri Mohd Khalid Nordin - Menteri Pengajian Tinggi


Perasmian oleh Datuk Seri







Sorakan dari Sukarelawan Politeknik


Setelah perasmian dibuat.. Maka kejohanan Sipma pun bermula.. Sukarelawan sukarelawan lain dibahagikan mengikut acara masing masing.. Dan shaz terpilih untuk Squash..




Sukarelawan bahagian squash


Dan kerja yang senang.. Mop lantai bila pemain rehat.. Best..








Penat sebab kerja terlalu senang


Diam tak diam akhirnya Sipma melabuhkan tirai.. Majis penutup dilaksanakan di Dewan Politeknik Merlimau.. Mereka yang terlibat dijamuankan dengan makan malam yang enak.. Adat dalam pertandingan ada yang menang ada yang kalah.. Politeknik selaku tuan rumah terpaksa akur di tangga ketiga dalam keseluruhan acara.. Tapi bagi kami selaku sukarelawan amat berbangga dalam berkhidmat untuk para atlet..






Persekitaran Meja makan malam penutup Sipma


Akhirnya habis juga sipma.. Pada mula rasa macam taknak pergi tapi bila dah lalui memang seronok..


Murtab sebentar menjadi orang melaka..


CREDIT : Azsyakila Jamil sebab banyak sumbangkan gambar untuk entry kali ini..


Nota : Kenangan paling indah.. Shaz sendiri ditarik oleh EKIN AF untuk menari bersama.. Bukan 
           shaz yang volunteer.. Tapi ekin sendiri yang tarik.. Untung dalam ramai ramai pelajar shaz
           terpilih.. hehe..

1 comment:

shaz said...

tak banyak gmba dri sendri sebab terlalu fokus pda kerja.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...