Selamat Datang.. Blog Shaz Impian Si Anak Muda.. Jangan Lupa Follow Sekali ye

Sunday, April 24, 2011

Detik-detik sebelum final exam

Assalamualaikum.. hari ini cuaca agak sedih.. Hujan turun dengan rahmatnya.. Tak terlambat lagi untuk shaz cerita sebelum exam bermula.. So dalam study week dua minggu lepas dalam asyik study lebih baik kalau keluar.. So tapi melengahkan masa kami berempat keluar.. Maklum la semua dah takde kelas.. Plan asal sebenarnya nak breakfast je.. Tapi lokasi tak boleh blah.. Restoran Jejantas Ayer Keroh.. Siap sanggup naik highway lagi.. Kalau setakat breakfast dekat mamak depan kamsis ke Restoran Sabedah yang terkenal tu ke tak kisah sangat.. Ni siap naik highway semata mata nak breakfast dekat Jejantas.. Ni semua idea si Hazim la.. Dia cakap sesekali cipta kelainan.. Konon dalam rumah tu dia la ketua.. Dia la yang boleh buat keputusan.. Tapi kitaorang ikut je.. Sebab dia ni pun boleh pakai.. Kalau bab macam ni dia memang tip top.. Shaz sendiri tak nafikan.. Jom ikuti perjalanan kitaorang..





Pemandu yang berhemat.. Dinie dan fariq slow la korang bawak..



Hazim tengok depan.. Dala kau bawa aku.. Kang tak pasal pasal kang..



Hah.. Da sampai pun.. Ok hazim keputusan ditangan anda.. Nak pergi mana dulu??



See.. KFC juga yang dituju.. Tapi takpe la.. Kelainan sikit.. KFC atas jejantas.. Bukan main lagi dinie.. 2 pinggan..



 Bagusnya ada hazim ni shaz selalu makan tak habis.. So dia dengan rela hati habiskan.. Tapi siap la nanti shaz dibebelkan sebab perut dia da buncit..




amboi sopan fariq kau makan ye.. hehe..


Perut sudah kenyang,, hati sudah girang.. Tapi hati ini da tak ingat nak study.. So hazim plan lain.. Tak kan la naik highway semata mata pergi jejantas tu ke.. Hazim dengan bangga berkata "Jom pergi Negeri Sembilan". 


Da sampai negeri sembilan.. Jom cari pantai..





Da sampai dekat pantai apa tah.. Tenang sungguh lihat ciptaan allah.. Tengok air laut geram macam nak mandi je.. Disebabkan pergi tanpa perancangan.. Dengan baju tak bawa.. So simpan jela niat tu.. Dapat jalan-jalan atas jambatan pun jadi la.. Next time nak pergi buat perancangan dulu baru boleh mandi.. So mengisi masa terluah dengan bergambar.. Hazim"Da jom balik ,, hari da nak gelap"..



Coretan : Motor fariq pancit masa nak gerak ke negeri sembilan.. Untuk bagi fariq tak malu tolak motor dia yang pancit sorang sorang.. Hazim pun dengan rela hati tolak motor dia.. Kira fariq tak la malu sangat.. Semangat setia kawan betul hazim ni..


Nota: Study smart bukan study hard.. Gud luck for all student for the final exam..

4 comments:

CeritaSiGadisSempoi said...

amboi..berjalan sakan ye korang..bkn nk ajk..heeheh..gurau je.. :)

shaz said...

haha.. kterg pgi pn xrancang..
sbb xplan la smpai ke n9..
prancangn nk smpai kl..
tpi ari da gelap..
haha..

♥ bella nabila ♥ said...

cena duit pt tak abis?

shaz said...

bella: 2 la.. time bblnja xegat dunia.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...